Bodrum
Mio Mare
Kültür
ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İç İşleri ve Dış İşleri
Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşların iş birliğiyle hazırlanan
pandemi süresince uygulanacak Covid-19 ve hijyen uygulamaları ile Turizm
Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan genelge kapsamında , almış olduğumuz bir
dizi önlem ve uygulamalarımız hakkında siz değerli misafirlerimizi
bilgilendirmek ve 14 Haziran 2020 tarihi itibarı ile otelimizde ağırlamaya hazır
olduğumuzu bildirmek isteriz.
Tüm
çalışanlarımızın ve misafirlerimizin sağlığı ve güvenliği için yapmış olduğumuz
uygulamalar ve almış olduğumuz önlemlere ulaşmak için lütfen tıklayınız.
COVİT-19 UYGULAMALARI
1.
Resepsiyon ve lobi alanları başta olmak üzere
tüm kapalı-açık alanlara sosyal mesafeyi koruma amacı ile işaretlemeler
yapılmıştır.
2.
Resepsiyon bölgesi ve ortak kullanım alanlarında
alkol bazlı dezenfektanı, koruyucu ekipman bulundurulmaktadır. Misafirlerimize,
resepsiyonda ve ortak alanlarda Covid-19 ile hijyen konusunda alınan önlemler
ve uygulamalar ile misafirlerimizin uyacakları kurallar hakkında
bilgilendirmeler yapılmaktadır.
3.
Havuz ve
plaj alanlarına sosyal mesafe çizgileri çekilmiş, şezlong ve soyunma giyinme
dolapları sosyal mesafe kuralına göre düzenlemesi yapılmıştır.Ortak kullanım
alanlarına uyarıcı ve bilgilendirici levhalar asılmıştır.
4.
Havuz suyundaki klor seviyesi düzenli ölçülmekte
ve kayıt altına alınmaktadır. Eğitimli personel kontrolünde havuzların
kullanımı sırasında gerekli sosyal mesafe kurallarına uyulması hakkında
bilgilendirmeler ve kontroller sağlanacaktır
5.
Otel bünyesindeki tüm departman ve birimler için
süreçlerini etkiler hijyen uygulamalarını kapsar prosedürlere ilişkin
protokoller doğrultusunda eğitimler verilmiştir.
6.
Personele koruyucu kıyafet ve ekipman olarak
maske, eldiven, siperlik ve önlük alınarak departman amirlerine nasıl
kullanacakları ve takipleri konusun da gerekli bilgi ve öneriler eğitimi
verildi
7.
Çalışanların ve misafirlerin tesise giriş ve
çıkışlarında vücut ısısı ölçümleri kontrol edilerek kayıt altına alınmaktadır
aynı zaman da Misafirlerimiz yönelik ateş ölçerlerle vücut sıcaklığı
kontrolleri yapılmaktadır.
8.
Personel ve Misafir ortak alanlarına uyarıcı ve
bilgilendirici afişler asılmıştır.
9.
Resepsiyon işlemleri sırasında ve kapalı
alanlarda Güvenli Sosyal Mesafe düzenlemesi için işaretlemeler yapılarak
önlemler alınmıştır.
10.
Restoranda bulunan Masalar arası en az 1,5 metre
mesafe bırakılarak hazır hale getirilmiştir.
11.
Yiyeceklerle temas kurulmaması adına açık büfede
bulunan yiyecekler önlemler dahilinde cam siperlik kullanılarak hijyen eğitimli ve sertifikalı personel
tarafından misafirlerimize servis edilecektir.
12.
Yeme ve içme alanlarında servis ekipmanları
düzenli olarak temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir. Ortak kullanımda olan
çay/kahve makinesi, sebil, içecek makinesi ve benzeri cihazların kullanımı
hijyen uygulamaları ve önlemleri sebebi ile görevli aracılığı ile yapılarak ,
misafirlerimize servis edilecektir.
13.
Açık Havuz ve plaj çevresinde tuvaletler, duş ve
soyunma kabinleri için öngörülen temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetleri
periyodik olarak yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Şezlongların arası
sosyal mesafe kurallarına uygun ölçüde düzenlenmiştir.
14.
Müşteri odalarında elle temas edilen yüzeyler,
tv – klima kumandaları kapı – pencere kolları gibi yüzeyler misafir konaklaması
sona erdiğinde dezenfekte özelliği olan ürünlerle temizlenmektedir.
15.
İşletme genelinde COVİD-19 ve hijyen kurallarını
/uygulamalarını kapsayan protokoller hazırlanmış, acil durum müdahale planı ,
sosyal mesafe planları oluşturulmuştur.